Samsung Galaxy Note 3 Tanıtıldı

13.09.2013 09:40

Samsung Galaxy Note 3 Tanıtıldı

amsung, düzenlediği "UNPACKED 2013 Episode II" etkinliğinde yeni tableti Galaxy Note 3'ü tanıttı. Daha ince, daha hafif ve daha şık olan cihaz bir çok yenilikle geliyor.

Galaxy Note serisi cihazlar, Samsung'un S-Pen adını verdiği kalemlerle öne çıkıyor. Bu kalemler sayesinde cihazlar kolaylıkla yönetilebiliyor. Dün tanıtılan Galaxy Note 3'ün bu özelliğinde geliştirmeler yapıldığı öncelikle vurgulandı.
Plastik gövdesi nedeniyle çokça eleştirilen -basit göründüğü iddaa edilen- cihazın arka tarafı deriyle giydirilmiş. Zarif bir görüntü yaratılmaya çalışılmış. Yine bu bağlamda daha şık görüntü için çok çeşitli renklerde, Flip Cover aksesuar seçenekleri sunuluyor.
Selefine göre daha büyük ekranla gelen cihazın ekran genişliği 5.7 inç. Super AMOLED teknolojisİne sahip olan bu ekran, Full HD çözünürlükte görüntüler verebiliyor. Ekran koruması ise Corning Gorilla Glass 3 camla yapılıyor.
LTE destekli sürümü 2.3 GHz hızında Snapdragon 800 işlemciden güç alıyor. Diğer sürümleri ise "Exynos 5 Octa" yonga seti üzerinde bulunan 4 çekirdekli 1.9 GHz Cortex-A15 işlemci ile yine dört çekirdekli 1.3 GHz Cortex-A7 işlemciden güç alıyor.
32 GB ve 64 GB dahili depolama alanı seçenekleri sunan cihazın 3 GB gibi yüksek olan ana belleği bulunuyor. Bu RAM kullanıcıların en yeni uygulama ve oyunları kolaylıkla çalıştırmalarını sağlayacak kapasitede. Ayrıca, cihazın saklama alanı microSD kartlar ile 64 GB daha artıtılabiliyor.
13 megapiksel çözünürlükte ana kamerası bulunan cihaz, 4K ile video kaydı yapabiliyor. Saniyede 60 kareden oluşan görüntüleri Full HD formatında kaydedebiliyor. Ayrıca, ön yüzünde 2 MP'likikinci bir kamera daha bulunuyor.
Önceki sürümüne göre daha hafif ve ince olan cihazın kalınlığı 8.3 mm. Ağırlığı ise 168 gram.

25 Eylül'de 140 ülkede satışa sunulacaktır.

Başlık: Samsung Galaxy Note 3 Tanıtıldı

Yorum bulunamadı.

Yeni yorum